Saç Bakımında Kükürt (Sülfür) Kullanımının Faydaları

Saç Bakımında Kükürt (Sülfür) Kullanımının Faydaları

 Kükürt, elementler tablosunda yer alan ve kimyasal sembolü "S" olan bir elementtir. Kükürt, bitkilerde, yiyeceklerde, proteinlerde (amino asit formunda) ve hatta suda bulunabilen doğal bir elementtir. Vücuttaki proteinlerin, vitaminlerin ve diğer elementlerin bir parçasıdır ve çeşitli bedensel işlevlere yardımcı olur.

 Peki kükürt saç güzelliği dünyasında nerede yer alıyor?

 Saçın temel proteini ve yapı taşı olan keratin, sistein formunda kükürt içerir. Kükürtün saçlar için, özellikle kuru ve kırılgan saçlara sahip olanlar için birçok faydası vardır. Kükürtün saçları güçlendirmeye ve elastikiyetini artırmaya yardımcı olur, bunun nedeni; saçlarımızdaki temel proteinlerden biri olan keratinin kükürtten oluşmasıdır.

 Kükürtün ayrıca antibakteriyel faydaları da vardır; bu da genel saç derisi sağlığı için faydalı olabilir ve saç için iyi bir ortamın oluşmasına yardımcı olabilir. İltihabı en aza indirmeye yardımcı olur; saç derisi iltihabı saç büyümesini büyük ölçüde etkileyebilir. Kükürt, saç derisi iltihabını hafifletme ve saç büyümesi için elverişli bir ortam yaratma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, kükürt içeren saç ürünleri kullanmak kepeği azaltabilir ve saç büyümesini kolaylaştırmak için saç derisi sağlığının korunmasına yardımcı olur. Saç uzaması, üç aşamalı bir döngü tarafından yönetilmektedir: Uzama, dinlenme ve dökülme.  Kükürt kullanımı saçların gelişme fazını olabildiğince uzatmaya yardımcı olur. 

 Saç ve cilt sağlığını iyileştirmek için kükürt bakımından zengin beslenmek için tüketebileceğiniz gıdalar; kabuklu yemişler, baklagiller, yumurta, soğan, sarımsak, kuşkonmaz, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, dana ve tavuk etidir. Hayvansal gıda tüketmeyi tercih etmiyorsanız da dikkatli ve dengeli bir beslenme planı ile bol kükürt almanız mümkündür.


Mediflora'nın kükürt içerikli şampuanı Arındırıcı & Ferahlatıcı Katı Şampuanı denediniz mi?