Yeşil Çay Neden Cilt Bakımının Süper Kahramanı Olabilir?

Yeşil Çay Neden Cilt Bakımının Süper Kahramanı Olabilir?

Yeşil Çay Neden Cilt Bakımının Süper Kahramanı Olabilir?

Yeşil Çay Nedir?

 Yeşil çay, çay bitkisi Camellia sinensis'in yapraklarından ve tomurcuklarından elde edile. Yeşil çay içerdiği değerli  polifenoller (kateşinler olarak da bilinir) ile cilde faysa sağlar. 

 Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle cilde fayda sağladığına inanılan EGCG, en iyi çalışılmış kateşindir ve birçok potansiyel sağlık faydası için hem oral hem de topikal olarak kullanılır. Yeşil çay ayrıca kan damarlarını daraltarak ve şişkinliği azaltan kafein ve tanenler de içerir.

Yeşil Çayın Cilt İçin Faydaları

  Çok yönlü yapısı nedeniyle yeşil çay, çeşitli dermatolojik rahatsızlıkların tedavisi olarak sıklıkla araştırılmıştır.

Cildi Korur: UV radyasyonu ve kirlilik gibi çevresel stres faktörlerinin neden olduğu serbest radikalleri temizleyen bir antioksidan olarak cilt bakım rejimine eklenmesi mantıklı bir seçimdir. 

Yaşlanma Belirtileri ile Savaşır: Yeşil çayı hiperpigmentasyon, pürüzlü doku ve ince çizgiler gibi güneş hasarı belirtilerini azaltabilir.

Aşırı Sebumu Dengeler: Sebumu azaltma yeteneği, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleriyle birlikte, yeşil çay akneden muzdarip ve yağlı ciltlere sahip olanlar için faydalı bir içeriktir.

Cildi Yatıştırır: Yeşil çayın iltihap azaltıcı etkisi  cilt rahatsızlıklarındaki iltihabı azaltabilir.

Akne Eğilimli Ciltler İçin Yeşil Çay

 Yeşil çay (hem topikal hem de oral olarak kullanılır) akne tedavisinde güçlü bir bileşendir. Çalışmalar, yeşil çayın aknenin ana nedenlerinden biri olan ciltteki yağ üretimini azalttığını göstermiştir.

Yeşil Çay sadece ciltteki sebumu azaltmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda iltihap önleyici faydaları sayesinde ağrılı sivilceleri yatıştırmaya ve tahriş ve kızarıklığa da yardımcı olur.

Yeşil Çayın Yan Etkileri

 Yeşil çaya alerjiniz olmadığı sürece bilinen bir yan etkisi yoktur, hemen hemen tüm cilt tipleri için gerçekten uygundur.  Çok kuru veya sorunlu bir cilde sahipseniz temkinli olabilirsiniz

Mediflora'nın Yeşil Çay, Adaçayı ve Meyanköklü Serumunu Denediniz Mi?